Treceți la conținutul principal

"Drumul Regelui"... Este printre putinele drumuri din tara pe care se poata ajunge cu masina pana la nori si chiar deasupra lor. 
Un pont..Pensiunea Lazar e exceptionala din toate punctele de vedere..
Va urez drum bun, peisaje mirifice, si kilometrii multi intre granitele tarii..
 
 

Comentarii

Victor a spus…
unde-i asta? :)
Dănuţa a spus…
Soseaua Transalpina.
Traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului aflandu-se intre acestea. Ieri pe la la stiri s-a tot spus despre ea.. Majoritatea iubitorilor de natura spun ca intrece Transfagarasanul, iar eu sunt perfect de acord cu ei. Mi-as fi dorit totusi ca zona sa ramana neasfaltata..fiindca oamenii sunt convinsa ca in timp vor strica tot. Raman la parerea ca numai iubitorii de munte ar fi trebuit sa ajunga pe acolo. Nu era o zona accesibila tuturor decat celor care aveau masini 4x4 sau motociclete Enduro. Si incet incet risca sa se transoforme in Valea Prahovei 2.

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...