Treceți la conținutul principal

Si totusi...


Stau si-n noaptea asta pe acelasi pervaz...Stiu ca timpul nu merge inapoi, ca viata trebuie continuata desi ma aflu intr-un punct mort. Ratiunea mi-a taiat aripile din zborul  nebun si intens, zbor atat de dorit..!  Oamenii iti ating sufletul, ca mai apoi sa te lase singur.La naiba si cu oamenii astia..pana la urma esti tot singur..e doar o chestiune de timp. Am facut greseala sa am prea multe asteptari de la ei, cand defapt sunt doar eu cu mine..cand defapt umanitatea e floare rara, si sufletul e anulat de sabia ei cu doua taisuri. Pana la urma am pierdut cateva batalii, dar nu si razboiul! Nu..nu ma lupt cu viata..ar fi o imensa prostie..ca te mananca cu fulgi cu tot..poate doar cu sufletul..cu ratiunea..cu mine..mda..stiu, sunt cel mai mare dusman al meu! Ma seaca doar starea de normalitate din jurul meu..cand stiu prea bine ca e doar o alta masca din zecile care sunt purtate zi de zi.
Pot sa pierd mereu, si doar ultima lupta, cea  hotaratoare, sa o inving, si voi ramane o invingatoare...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.