Fiecare zi...


 La ce bun sa dai un sens existentei tale cand esti constient de propria-ti efemeritate? Si, intr-un final, la ce bun sa iubesti cand stii ca omul e sclavul lumii supus uitarii? Suntem robii obisnuintei!

VH2 - Nu-mi mai pasa
   
  

Comentarii

Victor a spus…
in esenta ceea ce spui tu s-ar traduce prin "ce rost are sa traiesti cand poti sa mori?"
o vorba veche spune "traieste clipa!" si asta ar fi si raspunsul meu. caci ce altceva este viata ta, a mea si a tuturor decat niste clipe in oceanul eternitatii? trebuie sa ne traim clipa caci ea este singurul lucru pe care il avem.
Dănuţa a spus…
Fiindca noi suntem fiinte vii, suntem intr-un permanent schimb structural si procesual de sine. Si odata cu trecerea noastra prin viata experientele personale ne contureaza cumva viziunea asupra vietii, ca mai apoi si atitudinea vizavi de aceasta. Dar nici nu exclud ca oricate prabusiri ar avea omul in viata, reuseste mereu sa isi adapteze spiritul la lumea exterioara, trecand printr-un sir de stari emotionale ce îi va purta constiinta si sufletul prin labirintul tumultos ce se cheama insasi viata. Un raspuns din prisma filosofiei..caci viata traita, este de secole o problema fundamentala a omenirii.
Victor a spus…
viata este o problema a omenirii pentru ca si cu ea se intampla ca si cu toate celelalte: atunci cand omul nu stie sa o traiasca se apuca sa o comenteze. :))
un om fericit este mai intelept decat toti filosofii. :)
Danette a spus…
Azi am mai spus pe undeva, nu-mi amintesc prea bine , dar suna cam asa : " nu conteaza cum traiesti, conteaza ce lasi in urma" .

Postări populare