Treceți la conținutul principal

Inima Romaniei


 Cine uita istoria pur si simplu ii repeta greselile. Asa facem noi acum cu maghiarii si reorganizarea teritoriala. Well..impartire. Pana una alta sunt doar musafiri pe la noi, sa puna manuta sa invete frumos lb.romana, si sa nu mai emita atatea pretentii de genul ca ei vor autonomie, imn, drapel si stema diferite, iar daca nu le convine sa plece in durerea mea inapoi in Ungaria.  Sa nu uitam ca odata cu Dictatul de la Viena toti maghiarii din Ardeal s-au inscris in trupele militare si s-au pus pe nimicit romani. Daca nu sunt in stare sa convietuiasca cu romanii, si ne baga noua vrajeala asta de separatism stupid atunci inseamna ca asta e ura etnica. Ma insel? Adica noi ce avem? Suntem mai prosti ca ne-am nascut romani?! Ce sa inteleg? Ca toate generatiile de romani care s-au jertfit pentru ca noi sa nu mai fim sclavii nimanui au fost niste generatii idioate..!
Revin pe acest subiect. E doar inceputul!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...