Treceți la conținutul principal

Stele de seara...


 Am incercat si ieri..de fapt am incercat de multe ori sa numar stelele de pe cer, din nebunie poate sau din plictiseala..uneori din ambele motive` ochii au cautat flamanzi prin marea de stele sa le cuprinda pe toate ca intr-un buchet ...am numarat de atatea ori printre gene, printre umbrele Lunii si niciodata nu puteam sa le numar, sa stiu cate sunt .... Poate-s de vina ochii mei flamanzi dupa stele, poate-i de vina mangaietoarea lumina a Lunii....sau mintea mea care de multe ori a uitat sa ma numere si pe mine, singura Luna, singura stea, care conteaza ... As mai vrea doar o data sa-ncerc...s-ating steaua de neatins, ... imi vin imediat in minte petece de lumina si intuneric, stelele stau cuminti sus pe cer, ....poate-i doar nebunia descoperirii, plictiseala armoniei, realitatea difuza amestecata cu tacere, speranta, dorinta, zambete pierdute si regasite, dureri sfaramate si multe amintiri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!