Treceți la conținutul principal

Stele de seara...


 Am incercat si ieri..de fapt am incercat de multe ori sa numar stelele de pe cer, din nebunie poate sau din plictiseala..uneori din ambele motive` ochii au cautat flamanzi prin marea de stele sa le cuprinda pe toate ca intr-un buchet ...am numarat de atatea ori printre gene, printre umbrele Lunii si niciodata nu puteam sa le numar, sa stiu cate sunt .... Poate-s de vina ochii mei flamanzi dupa stele, poate-i de vina mangaietoarea lumina a Lunii....sau mintea mea care de multe ori a uitat sa ma numere si pe mine, singura Luna, singura stea, care conteaza ... As mai vrea doar o data sa-ncerc...s-ating steaua de neatins, ... imi vin imediat in minte petece de lumina si intuneric, stelele stau cuminti sus pe cer, ....poate-i doar nebunia descoperirii, plictiseala armoniei, realitatea difuza amestecata cu tacere, speranta, dorinta, zambete pierdute si regasite, dureri sfaramate si multe amintiri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...