Treceți la conținutul principal

Dor de primavara...


De ceva vreme traiesc in afara timpului..si mi-e bine asa..Conteaza atat de mult sa ai sufletul linistit..sa nu mai ai framantari interioare, astfel incat pana si lumea din exterior o percepi altfel..cu simturile ascutite la maxim..
Cum mai e si sufletul asta...cand e iarna, e dor de primavara, cand e primavara e dor de vara, cand e vara, e dor de toamna..cand e toamna e dor de iarna..si tot asa..important e sa nu treaca pe langa noi caruselul asta al anotimpurilor, dezvaluindu-ne minunatia din ele..aerul lor boem..parfumul lor nou..de fiecare data altfel..
Cu fiecare anotimp descoperim cate un colt din natura..trecand prin timp cu ghidusii si stari de spirit aparte..Suntem in cautare mereu dupa constante, desi stim ca singura constanta din viata noastra suntem noi insine..si parca tot nu e suficient..
Primavara mea e tot mai departe..si cu cat imi este mai dor de ea..cu atat realizez ca timpul meu trece..si de fiecare data o rog sa ma lase sa-mi ascult doina sufletului prin ramuri de cires inflorit..! Sa imi mai dea timp sa fiu copil, sa simt verdele crud al ierbii, sa ma joc..sa visez..Pur si simplu..sa-mi dea timp sa ma bucur de ea..!

Poem - Dor de Primavara _ versuri: Bogdan Curta
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.