Treceți la conținutul principal

Craciun alb pentru suflete albe...

 

Comentarii

.. un Moş Crăciun .. a spus…
Crăciun cu bucurie!
Am resimţit mai mult acum, decât în alte dăţi, nevoia de a retrăi bucuria acestei sărbători, furată în ultimii ani sau mai bine zis transformată. Cred că această criză ne poate aminti că noi, românii, avem anumite valori de care ar trebui să fim mândri. Ne-am orăşenizat prea mult şi am uitat din ce ne tragem seva.E bine să ne mai reîntoarcem în copilărie, să nu uităm simplitatea şi sinceritatea.
Dănuţa a spus…
Din pacate am devenit prea banali, si am reusit de-a lungul anilor sa ne blazam pana si spiritual. Nu mai zic ca, fiecare sarbatoare e la fel..de orice natura ar fi ea..! Depinde doar de fiecare suflet in parte cum alege sa simta si sa traiasca nasterea lui Issus, dincolo de "mos craciun","impodobirea bradului" ,cadouri opulente sau mai putin opulente,de ipocrizia televiziunilor si campaniile lor cu ocazia sarbatorilor, reclama sufocanta la toate articolele astea superficiale, specifice acestei sarbatori, de "bucatele traditionale"..(un bullshit) dupa parerea mea, de "distractia cu muzica data la maxim si alcool la greu"..etc etc..! Mda..ne-am prostit de tot..ca doar e "capitalism"..!

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!