Simplitatea in umbra complexitatii


Cei care observ evolutia unui suflet, dar si involutia lui, pentru ca la un moment dat, fie ca vrem sau nu vrem, ne mai si poticnim, seamana de obicei cu spicuitorii care nu se gandesc decat cum sa adune spicele de grau si sa isi umple magazia. Dezinteresati sau interesati, se lasa maniati de lucruri marunte, si le dau prea multa importanta. Observatorii ar trebui sa plece de la preceptul ca nu tot ce vedem merita adunat, si ca lucrurile pe care le vedem trebuie puse in balanta cu ceea ce stim despre situatie, inainte de a fi masurate. Si ca pot fi observatori corecti, fara sa fie buni judecatori. Ei din pacate nu gandesc asa, si sunt inclinati sa spicuiasca repede si sa traga concluzii la fel de grabit, cand de fapt ar trebui sa cearna la fiecare pas, si sa se intrebe.
Fara curaj constiinta e doar un musafir patetic.
Ce suntem, oare!? Nu duram decat putin timp. Castigam cunoastere, dar cu ce pret? Platim pentru ea cu jumatate din viata, si cu toate sperantele noastre! Suntem mai intelepti, foarte probabil, valoarea mea de acum o intrece pe cea pe care o aveam cand eram mai fericita.
Floarea tanara a sufletului e ca sanatatea pentru corp. Odata pierduta ramanem schiloditi.
Important e sa ne acordam iertarea. Cand ne luptam sa ne-o acordam? Probabil atunci cand ne recastigam si respectul de sine.

Comentarii

Postări populare