Treceți la conținutul principal

Simplitatea in umbra complexitatii


Cei care observ evolutia unui suflet, dar si involutia lui, pentru ca la un moment dat, fie ca vrem sau nu vrem, ne mai si poticnim, seamana de obicei cu spicuitorii care nu se gandesc decat cum sa adune spicele de grau si sa isi umple magazia. Dezinteresati sau interesati, se lasa maniati de lucruri marunte, si le dau prea multa importanta. Observatorii ar trebui sa plece de la preceptul ca nu tot ce vedem merita adunat, si ca lucrurile pe care le vedem trebuie puse in balanta cu ceea ce stim despre situatie, inainte de a fi masurate. Si ca pot fi observatori corecti, fara sa fie buni judecatori. Ei din pacate nu gandesc asa, si sunt inclinati sa spicuiasca repede si sa traga concluzii la fel de grabit, cand de fapt ar trebui sa cearna la fiecare pas, si sa se intrebe.
Fara curaj constiinta e doar un musafir patetic.
Ce suntem, oare!? Nu duram decat putin timp. Castigam cunoastere, dar cu ce pret? Platim pentru ea cu jumatate din viata, si cu toate sperantele noastre! Suntem mai intelepti, foarte probabil, valoarea mea de acum o intrece pe cea pe care o aveam cand eram mai fericita.
Floarea tanara a sufletului e ca sanatatea pentru corp. Odata pierduta ramanem schiloditi.
Important e sa ne acordam iertarea. Cand ne luptam sa ne-o acordam? Probabil atunci cand ne recastigam si respectul de sine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!